06 - 51 60 59 11

8.4

19 beoordelingen met een gemiddelde score van 8.4

Faber: On Fire sinds 1844


WIE ZIJN WIJ?

In 1844 werd in het Friese Franeker het vuur ontstoken voor het huidige merk Faber. Jan Gerrits Faber begon met de oprichting van een grofsmederij; de basis voor het huidige assortiment haarden en kachels. Velen zijn opgegroeid met de eerste gaskachels van Faber; zeker toen in de jaren-60 in Nederland het gebruik van gas steeds meer gemeengoed werd. Hoe heerlijk was het om thuis te komen en op te warmen bij de gaskachel. Samen de dag doornemen met vrienden of familie.

Het merk Faber heeft sindsdien niet stilgestaan. Vele nieuwe producten en technieken werden ontwikkeld. Faber heeft diverse unieke uitvindingen op haar naam staan, die nu als dé standaard in de internationale markt worden gezien. Unieke innovaties om samen warmte en vuur optimaal te beleven en te voelen.

Faber is een gevestigde naam op het gebied van gashaarden en elektrische kachels. Maar ook een stoere houtkachel of een buitenhaard…het is allemaal mogelijk! Wij maken uw wensen om te genieten van vuur waar. Wat uw keuze ook is, wat uw wensen ook zijn… met een Faber haalt u kwaliteit en sfeer in huis. Wat te denken van uw werkomgeving, appartement of vakantiewoning.

Onze passie gaat het vuur voorbij! Samen genieten van sfeer, gezelligheid en warmte rondom het vuur. Daar gaat het om. Samen kunnen genieten van quality-time. Tijd voor de familie, vrienden en elkaar. Een plek om te praten, te luisteren en te genieten van verhalen. Nieuwe energie en ideeën opdoen.

Met het brede en diepe assortiment kunnen wij gerust stellen, dat in iedere leefomgeving een Faber past. Dus ook voor u is er een passende haard. Faber is niet voor niets een gerenommeerde naam in Europa op het gebied van haarden en kachels.

Ga naar de Faber website.
 • faber 1050/500
 • faber 1050/500
 • faber
 • Faber gashaard
 • Faber matrix
 • Faber gashaard
 • Faber tunnel gashaard
 • Faber gashaard
 • Faber Blokhus
 • Faber gashaard Matrix
 • Faber gashaard Matrix
 • Faber gashaard Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber elektrische haard E- Matrix
 • Faber gashaard Roomdivider RD XL
 • Faber gashaard Roomdivider tunnelhaard
 • Faber premium respect OC
 • Faber vrijstaande gashaard Farum
 • Faber Fynn 450
 • E-matrix
 • Faber Fynn 600
 • Faber gashaard

Haarden van Kalfire zetten de trend

Een Kalfire-haard is het resultaat van streven naar perfectie. In design. In techniek. In prestaties. In alles. Wij volgen niet de laatste woontrends. Met onze innovatieve gesloten gashaarden en houthaarden zijn wij sinds 1981 zelf trendsetter.

Haarden van Kalfire zijn leverbaar in vijf modellen: fronthaard, hoekhaard, driezijdige haard, tunnelhaard en roomdivider. Het is de basis om te komen tot een inbouwhaard die sterk appelleert aan uw individualiteit en persoonlijkheid. Want de haard die uiteindelijk uw interieur gaat verrijken, creëert u zelf, stapsgewijs, door een aantal bewuste keuzes te maken. Daarbij geven wij u ongelimiteerde mogelijkheden.

Wij als Kalfire-dealer helpen u graag om het gekozen basismodel volledig naar uw hand te zetten. Daarbij is veel mogelijk: maar liefst 2.000 variaties. En daar komen telkens nieuwe haarden bij. Dat lijkt veel. Maar als u dicht bij uzelf blijft, voelt u direct aan hoe uw persoonlijke Kalfire-haard eruit moet zien.

Kalfire. Don't compromise.

Ga naar de Kalfire website.

De Focus ontwerpfilosofie


International Design Conference, Kiev, Oekraïne, 2001. Talk by Dominique Imbert, vertegenwoordiger van Franse ontwerpers

Ben ik een ontwerper? Mijn filosofie en praktijk van design

Ben ik een ontwerper?
- Ik ben niet op school geweest.
- Ik heb geen architectuur bestudeerd.
- Ik heb nog nooit één tekenles in mijn leven gevolgd.
- Ik heb geen schilderkunst, beeldhouwkunst, beeldende kunst of kunstgeschiedenis gestudeerd.
- Ik heb geen van deze dingen gedaan.

Ik heb echter geleerd om de afwas te doen met een Griekse kok in een Indiaas restaurant in Londen gedurende een aantal lange maanden. Ik heb ook etnologie gestudeerd en heb wat tijd in Alaska doorgebracht met de Inuits. Ik kreeg een doctoraat in de sociologie van de Sorbonne in Parijs (voor ‘De invloed op het menselijk gedrag van esthetiek op de werkplek’), wat er vervolgens toe leidde dat ik professor in de geschiedenis werd in een lycée in Parijs. Dus, wanneer Focus wordt bekroond met de Nationale Prijs voor de Creatie door een Franse minister van Handel (Parijs 1995), of wanneer ik onze open haarden zie tentoongesteld in het Museum of Contemporary Art in Bordeaux, Grenoble of Stockholm of in het Guggenheim in New York; wanneer we gouden 'Trophées du Design'-medailles winnen (Parijs 1994, 1997, 2001) of de Innovation Prize krijgen op de Batimat-beurs (november 1999), of wanneer Lord Norman Foster me vraagt om een open haard voor hem te ontwerpen, vraag ik me af waarom. Ik vraag me af wat er is gebeurd - als ik misschien, toen ik jong was, zoals Obelix, in een magische ‘ontwerp’ pot viel. Ik vraag me serieus af of het uiteindelijk misschien beter is om niet naar school te gaan en dus alles te moeten leren door het zelf te ontdekken.


Een ding dat ik kan zeggen is dat ik, toen ik een tiener was, op vakantie in het land, het grootste deel van mijn tijd besteedde aan het maken van meubels van ijzer in de smidse van de dorpssmid. Ik heb ook stalen vormen gemaakt die ik geen sculpturen durfde te noemen. Dit virus greep me plotseling weer in toen ik 27 was. Ik verliet vervolgens Parijs en begon mijn eigen werkplaats in het zuiden van Frankrijk.

Vandaag de dag proberen we, zelfs met bijna honderd mensen die voor Focus werken, en export goed is voor meer dan 50% van onze productie (inclusief West- en Oost-Europa, Japan en de Verenigde Staten) nog steeds de dubbele druk van mode en marktkrachten te voorkomen . Ik heb het buitengewone geluk dat ik mijn intuïtie kan blijven volgen en voor mijn plezier kan werken.

Door te creëren begin ik te begrijpen waar ik naar op zoek ben. Wat me interesseert, is dat wat me beweegt, en ik ben ontroerd door, verborgen in de diepten van bepaalde vormen en hoeken, het innerlijke leven, de ziel van een materiaal te ontdekken. Het gaat om het onthullen van een dimensie voorbij de koude, berekenende en conventionele context van onze omgeving. Ik krijg enorm veel plezier in het waarderen van een betekenis uit vormen - een verborgen betekenis, een gevoel van poëzie.

Zonder poëzie bestaan we zonder te leven.

Design is voor mij de uitdrukking van de spanning tussen poëzie en bruikbaarheid, tussen kunst en functionaliteit, tussen emotie en rationaliteit.

Dus, ben ik een ontwerper?
Ik kan niet antwoorden dat ...

Ga naar de Focus website
 • fireplaces contemporary fireplaces modern fireplaces modern decorative fireplaces modern open fireplace modern fireplace with closed hearth modern gas fire modern fireplace with glass modern wall-mounted fireplace decorative modern fireplace modern suspended fireplace contemporary fireplace designer fireplaces modern fireplace fireplace central designer fireplace freestanding fireplace contemporary outdoor fireplace contemporary luxury fireplace suspended designer fireplace designer fireplace with closed hearth designer fireplace with glass designer built-in fireplace designer wall fireplace contemporary barbecue designer barbecue modern barbecue
 • fireplaces contemporary fireplaces modern fireplaces modern decorative fireplaces modern open fireplace modern fireplace with closed hearth modern gas fire modern fireplace with glass modern wall-mounted fireplace decorative modern fireplace modern suspended fireplace contemporary fireplace designer fireplaces modern fireplace fireplace central designer fireplace freestanding fireplace contemporary outdoor fireplace contemporary luxury fireplace suspended designer fireplace designer fireplace with closed hearth designer fireplace with glass designer built-in fireplace designer wall fireplace contemporary barbecue designer barbecue modern barbecue
 • fireplaces contemporary fireplaces modern fireplaces modern decorative fireplaces modern open fireplace modern fireplace with closed hearth modern gas fire modern fireplace with glass modern wall-mounted fireplace decorative modern fireplace modern suspended fireplace contemporary fireplace designer fireplaces modern fireplace fireplace central designer fireplace freestanding fireplace contemporary outdoor fireplace contemporary luxury fireplace suspended designer fireplace designer fireplace with closed hearth designer fireplace with glass designer built-in fireplace designer wall fireplace contemporary barbecue designer barbecue modern barbecueBart Leenders

Een houtvuurtje in de buitenlucht, daar geniet ik van. In de bossen of aan de rand van het water. Heerlijk! Ik besef regelmatig dat vuurtje stoken mijn vak is en dat maakt me erg gelukkig.

Onze kachels zijn in essentie vuurdragers, waarmee we het vuur naar de klant willen brengen.

OOG VOOR DETAIL
Als een product een lang leven heeft, dan moeten de details kloppen. Omdat we bouwen met de hand zit aandacht voor kwaliteit er ingebakken. We schaven net zo lang tot alle details in dienst staan van het vuur.

ALLES VOOR HET VUUR
Vuur staat bij ons centraal. Elke haard heeft een eigen ontwerp en daarmee een uniek vuur. Een vuur dat je leert beheersen hoe vaker je stookt. Wij zorgen voor een haard die je lang en goed van het vuur laat genieten, de rest is aan jou.

DUURZAME PRODUCTIE
Duurzaamheid begint volgens ons met een investering. Zoals het bouwen van iets goeds dat lekker lang meegaat. We gaan bewust te werk. Zo draait onze productie al 3 jaar op zonne-energie.

LOKALE SAMENWERKING
Onze fabriek staat in het Brabantse Oirschot. Daar worden onze haarden ontworpen, ontwikkeld en uiteindelijk geassembleerd.

We laten de onderdelen zo veel mogelijk regionaal maken. Heel bewust omdat het voor ons belangrijk is dat leveranciers dichtbij de fabriek gevestigd zijn. Dit helpt de natuur te ontzien, tijd te besparen en we versterken zo de economie van de mooie regio rondom Oirschot.

Ga naar de Leenders website.

Morsø


Morsø staat al meer dan 160 jaar bekend als de Deense fabrikant van gietijzeren houtkachels. Bij Morsø zijn ze immers al jaren gespecialiseerd in het onderzoeken en verfijnen van de kunst van de fabricage van fraaie en functionele gietijzeren kachels, onder andere met behulp van bekende designers als Sigvard Bernadotte, Knud Holscher en Kaare Klint. Het is trouwens niet alleen door jarenlange ervaring en succes met gietijzer dat Morsø er rotsvast van overtuigd is dat de beste houtkachels van gietijzer worden vervaardigd.

Heatconnect Graag stellen wij onszelf hierbij aan u voor. In een markt als de onze, is kwaliteit en up-to-date vakkennis van essentieel belang om u te voorzien van een product naar wens. Jarenlange internationale product -en branchekennis zijn samengevoegd in een leverancier waarvan u de vruchten kunt gaan plukken. Heatconnect is uw totaalleverancier voor de haarden- en installatiemarkt. Of het nu gaat om losstaande haarden, inbouwhaarden, rookkanalen, ventilatieroosters of andere toebehoren en accessoires, het brede assortiment zal u aanspreken. Ons dealernetwerk van vakspecialisten in de haardenbranche, werkt intensief aan een goede informatievoorziening en correcte installatie. Voor veel installateurs bieden we onze kennis, kunde en showroom aan om de eindklant te voorzien van een vakkundig advies wat leidt tot een veilig, vakkundig en sfeervol eindresultaat.
Heatconnect is tevens exclusief importeur van Sikken Haarden voor Nederland en België.

Wanders


ONZE GESCHIEDENIS


WAT MAAKT WANDERS FIRES & STOVES TOT EEN OERHOLLANDSE KWALITEITSFABRIKANT?

Wanders fires & stoves werd eind jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Henk Wanders. Bovenal specialist op het gebied van procesoptimalisatie en innovatie in de industrie. Het merk Wanders staat niet alleen voor een vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van Haarden en Kachels, maar ook voor het ontwerp en de bouw van Mobiele Chalets, de productie van Touw (Touwfabriek Helmes Wellink in Doetinchem) en het bouwen van magazijnstellingen (Staalbouw Velp).


ONTSTAANSGESCHIEDENS
Henk Wanders kocht decennia geleden een oude boerderij in het Gelderse grensplaatsje Netterden en kreeg vergunningen om op en rondom de boerderij te starten met metaalbewerking. Henk leverde in de eerste periode met name aan andere metaalbedrijven. Zijn producten waren gewild omdat met vooruitstrevende technologie gewerkt werd. Zo was Wanders de eerste in zijn regio die werkte met lasergestuurde machines. Dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkeling zat bij de fabriek de groei er flink in. Al gauw groeide Metaalfabriek Wanders uit tot een gevestigde naam binnen de kachelbranche. Er werd bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan tientallen medewerkers.

Dovre 


Dovre-gamma bestaat uit vrijstaande kachels, inbouw- en inzethaarden. In elke categorie vindt u een waaier aan vormgevingen; van hedendaags design tot rustiek, klassiek of Noorse traditie. 

Als energiebronnen kunt u kiezen uit hout, kolen of gas. We leveren ook multibrandstof-toestellen, waarmee u zowel op hout, bruinkoolbriketten als op kolen kan branden.

Glen Dimplex

Glen Dimplex Benelux is gevestigd in Heerenveen, Nederland, en heeft diverse merken onder haar hoede, waaronder Faber, Dimplex, Carmen, Stoves, Belling, Morphy Richards en Xpelair.


Al ruim 175 jaar is Faber een gevestigde naam binnen de haardenbranche met een uitgebreid assortiment in zowel gas- als elektrische haarden. Diverse unieke uitvingen van Faber worden nu als dé standaard gezien in de internationale markt; unieke innovaties om samen warmte en vuur optimaal te beleven en te voelen. Wij maken de wensen om van vuur te genieten waar, of dit nu in een werkomgeving, appartement of vakantiewoning is. Vuur brengt gezelligheid en verbindt: there’s so much to tell...


Dimplex werkt al ruim 70 jaar aan elektrische (sfeer)verwarming en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in elektrische verwarming. Er wordt continue gewerkt aan (slimme) elektrische verwarming en verschillende duurzame oplossingen. Het patent op de Opti-myst® techniek is in handen van Dimplex en kenmerkt zich door een realistisch vlambeeld zonder warmte en vuur, maar met watermist en licht. Naast het ruime assortiment aan elektrische haarden, werkt Dimplex ook met convectoren en totaal verwarmingssystemen voor in huis.


Begonnen met de bekende krulset en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig merk met diverse hairstyling – en beautyproducten. Sinds de jaren ’60 is Carmen een bekend merk binnen de kapsel en beauty industrie. Met een ruim assortiment aan föhns, stijltangen, krultangen, föhnborstels en beautyproducten is er voor iedere gewenste stijl een product van Carmen.


Binnen de huishoudelijke apparatuur voert Glen Dimplex Benelux de merken Stoves, Belling en Morphy Richards. Stoves en Belling zijn hoogwaardige kwaliteitsfornuizen voor iedereen die graag kookt. De fornuizen verschillen van kleur en formaat, zodat er voor iedereen een favoriet bij zit. Morphy Richards levert accessoires voor in de keuken met oog voor detail en slimme technieken.

Ga naar de GlenDimplex website

 Graus Haarden