Haarden van Wanders, Dovre en Glen Dimplex in Kerkrade

Contact

Wanders: haarden met geschiedenis

WAT MAAKT WANDERS FIRES & STOVES TOT EEN OERHOLLANDSE KWALITEITSFABRIKANT?

Wanders fires & stoves werd eind jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door Henk Wanders. Bovenal specialist op het gebied van procesoptimalisatie en innovatie in de industrie. Het merk Wanders staat niet alleen voor een vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van haarden en kachels, maar ook voor het ontwerp en de bouw van mobiele chalets, de productie van touw (Touwfabriek Helmes Wellink in Doetinchem) en het bouwen van magazijnstellingen (Staalbouw Velp).


ONTSTAANSGESCHIEDENS
Henk Wanders kocht decennia geleden een oude boerderij in het Gelderse grensplaatsje Netterden en kreeg vergunningen om op en rondom de boerderij te starten met metaalbewerking. Henk leverde in de eerste periode met name aan andere metaalbedrijven. Zijn producten waren gewild omdat met vooruitstrevende technologie gewerkt werd. Zo was Wanders de eerste in zijn regio die werkte met lasergestuurde machines. Dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkeling zat bij de fabriek de groei er flink in. Al gauw groeide Metaalfabriek Wanders uit tot een gevestigde naam binnen de kachelbranche. Er werd bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan tientallen medewerkers.

Ga naar de Wanders-website

Dovre: veelzijdig

Het Dovre-gamma bestaat uit vrijstaande kachels en inbouw- en inzethaarden. In elke categorie vindt u een waaier aan vormgevingen; van hedendaags design tot rustiek, klassiek of Noorse traditie. Als energiebronnen kunt u kiezen uit hout, kolen of gas. We leveren ook multibrandstoftoestellen, waarmee u zowel op hout en bruinkoolbriketten als op kolen kan branden.

Ga naar de Dovre-website

Glen Dimplex: uniek en innovatief

Glen Dimplex Benelux is gevestigd in Heerenveen, Nederland, en heeft diverse merken onder haar hoede, waaronder Faber, Dimplex, Carmen, Stoves, Belling, Morphy Richards en Xpelair.

 

Al ruim 175 jaar is Faber een gevestigde naam binnen de haardenbranche met een uitgebreid assortiment aan zowel gas- als elektrische haarden. Diverse unieke uitvindingen van Faber worden nu als dé standaard gezien in de internationale markt; unieke innovaties om samen warmte en vuur optimaal te beleven en te voelen. Wij maken de wensen om van vuur te genieten waar, of dit nu in een werkomgeving, appartement of vakantiewoning is. Vuur brengt gezelligheid en verbindt: there’s so much to tell…

 

Dimplex werkt al ruim 70 jaar aan elektrische (sfeer)verwarming en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in elektrische verwarming. Er wordt continu gewerkt aan (slimme) elektrische verwarming en verschillende duurzame oplossingen. Het patent op de Opti-myst®-techniek is in handen van Dimplex en kenmerkt zich door een realistisch vlambeeld zonder warmte en vuur, maar met watermist en licht. Naast het ruime assortiment aan elektrische haarden werkt Dimplex ook met convectoren en totaalverwarmingssystemen voor in huis.

 

Begonnen met de bekende krulset en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig merk met diverse hairstyling- en beautyproducten. Sinds de jaren 60 is Carmen een bekend merk binnen de kapsel- en beauty-industrie. Met een ruim assortiment aan föhns, stijltangen, krultangen, föhnborstels en beautyproducten is er voor iedere gewenste stijl een product van Carmen.

 

Binnen de huishoudelijke apparatuur voert Glen Dimplex Benelux de merken Stoves, Belling en Morphy Richards. Stoves en Belling zijn hoogwaardige kwaliteitsfornuizen voor iedereen die graag kookt. De fornuizen verschillen van kleur en formaat, zodat er voor iedereen een favoriet bij zit. Morphy Richards levert accessoires voor in de keuken met oog voor detail en slimme technieken.

Ga naar de Glen Dimplex-website
Icoon telefoon

Meer weten over kachels en haarden van Wanders, Dovre of Glen Dimplex? Kom langs bij Graus Haarden in Kerkrade voor advies op maat.

Neem contact op